Met hout kun je alles maken. Ook in een tuin geven houten elementen die extra sfeer. Hout past als vanzelfsprekend in ieder type tuin; Van modern tot rustiek.

Tuinhout laat zich handig bewerken tot de meest fraaie constructies. De uiteenlopende houtsoorten kennen hun eigen karakteristieke constructive-mogelijkheden. Van vuren tot europees hardhout; Vraag ons gerust advies!

Hardhout

Hardhout is een van de ideale houtsoorten voor het gebruik in de tuin. Hardhout is goed bestand tegen vocht en verschillende weersinvloeden. Wij bieden u een groot assortiment hardhout. Doordat het een natuurproduct is, lopen de kleuren van lichtgeel tot roodbruin. Dat zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling.

Douglashout

Douglashout, oftewel ‘Europees hardhout’, is een speciaal ontwikkeld houttype uit Zweden. Het heeft een duurzaamheidskeurmerk en wordt maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

Kenmerkend is de mooie rode kleur en de vlamstructuur. Het hout heeft een warme uitstraling.

Onbehandeld heeft het een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar. Douglashout wordt veel gebruikt voor kapschuren en prieëlen.

Eikenhout

Eikenhout leent zich uitstekend voor het construeren van de meest uiteenlopende projecten. Het is zeer duurzaam en ideaal voor het vervaardigen van constructies die tegen een stootje kunnen. Denk aan schuttingen of tuindeuren.

Tuintimmerhout

Tuintimmerhout heeft een kortere levensduur en is helaas minder weersbestendig maar wel zeer geschikt voor gebruik bij het realiseren van kleinere klussen in de tuin.

voorbeelden tuinhout